Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dalšího Luďana už herec Martin Hofmann (46) nikdy hrát nechtěl. S postavou z úspěšného seriálu Most! byl spjatý tak, že ho tak oslovovali i lidé na ulici. Proto doufá, že role herce Pavla Landovského (†78) v celovečerním filmu Havel, by ho z téhle škatulky mohla dostat.

"Měl jsem Pavla Landovského hodně nakoukaného a přemýšlel jsem nad tím, jaký skutečně je. Mám pocit, že vedle toho řvaní tam bylo i dost něhy," říká o roli Hofmann. "K Havlovi měl ochranitelský vztah a byl opravdu dobrý kamarád," míní.

To, zda měl herec do své emigrace k dramatikovi, jenž se stal prvním porevolučním prezidentem, opravdu tak blízko, jak je ve filmu vylíčeno, jisté není. Režisér a scenárista Slávek Horák si nechává prostor pro autorskou licenci. "Například to, že spolu Havel s Landovským jedou do Bratislavy za Dubčekem, se vůbec nestalo. Jel tam někdo jiný," připouští Horák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám