Hlavní obsah
Článek

Představují se další osobnosti, které se pro charitativní kalendář Proměny ve prospěch nadace Archa Chantal herečky Chantal Poullain (67) převtělily do slavných filmových tváří. Tentokrát jimi jsou Hana Vagnerová (41) s Vladimírem Polívkou, Šárka Vaculíková (36) a Martin Hofmann (45).

Martin Hofmann se pro kalendář stal nezdolným boxerem Rockym, Hana Vagnerová s Vladimírem Polívkou se převtělili do Trinity a Nea z Matrixu, Šárka Vaculíková do něžné Amélie z Montmartru.

„Nabídka fotit pro kalendář Proměny mne velmi potěšila, tento projekt se mi už dlouho líbil a moc jsem si přála být jeho součástí. No a když jsem slyšela, že by ze mě měla být Amélie z Montmartru, myslela jsem, že se snad radostí rozplynu. Ten film jsem viděla asi milionkrát a mé dívčí já se s Amélií ztotožňuje dodnes. Nebo po tom alespoň touží,“ reagovala s úsměvem na svou proměnu herečka Šárka Vaculíková.

V pořadí jedenáctý kalendář Proměny je inspirován kulturou a především filmem, takže v něm nebudou chybět kultovní postavy z filmových megahitů. Kalendář, který bude v prodeji od konce listopadu, fotí od samého začátku Petr Kurečka a o backstage fotky se stará Tomáš Chlapec.

Nadaci Archa Chantal jde výtěžek z prodeje kalendáře i každoroční dražby jednotlivých fotografií na křtu kalendáře. Cíl je jasný: Proměnit neutěšená prostředí dětských zdravotnických zařízení v útulná a přívětivá místa tak, aby se malí pacienti lépe vyrovnali s pobytem v nemocnici, zbavili se stresu a překonali odloučení od rodičů. Například peníze z prodeje kalendáře Proměny 2019 daly vzniknout projektu Svět v písku na dětském oddělení v uherskohradišťské nemocnici, který bude slavnostně předán na konci prosince.

Reklama

Další články

Načítám