Hlavní obsah
Článek

Herečku Nikol Štíbrovou (37) znepokojilo zjištění, že existují webové stránky, na kterých si fanoušci mohou kupovat nahrávky pozdravů od svých oblíbených celebrit.

„Celkem dost jsem se naštvala, je tam seznam našich osobností z různých sfér, sportovci, influenceři, zpěváci atd. Vy si u těch osobností můžete objednat audio nebo video pozdrav či přání a za to platíte. Audio většinou 1500 Kč, video 2500 Kč. Já vím, že doba je zlá, ale tohle mi přijde úchylný. Člověk má být rád, že má nějaké fanoušky,“ vyjádřila se k situaci Nikol.

Mezi známými tvářemi, které se na webu objevily, byl i youtuber a bývalý účastník StarDance Karel Kovář, alias Kovy (27), který později uvedl, že se jedná o podvod, se stránkou nemá nic společného a žádnou spolupráci nenavázal.

K velkému překvapení se později ukázalo, že za webovkami stojí herec Martin Dejdar (59), který už dříve avizoval, že hodlá rozjet nový projekt pro fanoušky. K situaci se vyjádřil na svých sítích. V první řadě se omluvil Kovymu a souhlasil, že byl na webu uveden omylem. Poté popsal, jak svůj projekt vytvořil.

„Tento projekt vznikl na jaře, v období první koronové karantény. Přemýšlel jsem, jak si vzájemně pomoci. Jednak mnoha tisícům zájemců, kteří nám denně píší o nejrůznější videa a fotografie, a osobnostem, které již půl roku mají obtížné živobytí. Uspořádal jsem anketu, které se účastnily tisíce lidí. Z té vyplynulo, že o takovou službu zájem mezi vámi je a nemáte problém za to zaplatit,“ vysvětluje herec.

Rozhodl se pod tlakem urážek projekt ukončit

Přípravy webu probíhaly půl roku - schůzky s právníky a osobnostmi, tvorba loga... „Nikdy nemohlo jít o žádný podvod, protože to samotné přání vždycky musí nahrát konkrétní osobnost sama,“ dušuje se a dodává, že jeho projekt měl plnit i charitativní cíle. Situace ale nabrala nečekaný zvrat a Dejdar své plány mění, web i instagramový profil projektu smazal.

„Pod neuvěřitelným tlakem urážek, pomluv, ponižování a zesměšňování nejen mě, ale i dalších osobností do projektu zapojených, jsem se rozhodl projekt ukončit hned na začátku,“ píše dál ve svém prohlášení.

V závěru zareagoval také na příspěvek Nikol, do které si veřejně rýpl. „Navíc když lidé jako například Nikol Štíbrová a jí podobná stvoření, mají tu odvahu mě i ostatní skutečné osobnosti, které desítky let tvrdě pracují, veřejně zostuzovat a urážet, nemá smysl se o něco snažit,“ dodává Dejdar s tím, že svůj projekt „přání“ definitivně ukončuje.

Narážku na sebe nenechala Nikol bez reakce. „Martine, je samozřejmě na každém, za co si bere peníze. Fakturovat si 2500 Kč za pozdrav člověku, který mi fandí a pravděpodobně mě delší dobu podporuje kupováním CD, vstupenek, knih apod., je pro mě osobně minimálně zvláštní,“ píše Štíbrová. Zmínila také, že ona i její kamarádky Veronika Arichteva (37) a Martina Pártlová (44) z tria 3v1 dělají podobné zdravice pro fanoušky zcela zdarma.

„Největší problém vidím nakonec v tom, že spousta lidí o tom, že je prodáváte, vůbec nevěděla. Nebyl to jen Kovy, ale to asi víte. Hezký den, stvoření,“ napsala na závěr s dávkou ironie blondýnka.

Reklama

Další články

Načítám