Hlavní obsah
Článek

Na kontě má spoustu filmových rolí, za Učitele tance dokonce v roce 1995 obdržel Českého lva, a moderoval desítky televizních pořadů. Spousta diváků jej má ale spojeného především s Bartem Simpsonem.

Martin Dejdar (59) mu svůj hlas poprvé propůjčil už v roce 1993. „Bylo mi tehdy 26 let, byla to skvělá nabídka práce. Že existují nějací Simpsonovi, jsem tušil, ale ani jsem neměl moc veliké povědomí o tom, co to je. A hlavně asi ani tvůrci tehdy nevěděli, že to bude běh na tak dlouhou trať. To asi netušil nikdo,“ zavzpomínal herec a dabér na počátky animovaného seriálu o rodince ze Springfieldu.

Neštve ho, že ho lidé stále spojují s drzým puberťákem? „Ne, neštve. Ale samozřejmě když se bavím s lidmi, ptají se mě na něj. Co se mi nejvíc líbilo, citují různé jeho věty a hlášky, ale já si z toho nepamatuju nic – je toho tolik, ani nevím, kolik dílů už jsme dělali. Musím vždycky okamžitě vypnout a vše zapomenout, nebo by mi v tom množství asi praskla hlava,“ dodal Martin, který v pondělí jako Bart promluví v již 30. sérii Simpsonových.

V televizi dává přednost filmům a pořadům v českém znění. Dabingu podle něj rozhodně jen tak neodzvoní: „Lidé, kteří sledují televizi, jsou pořád ještě na češtinu zvyklí. Dabing byl vždycky u nás kategorie, která měla obrovskou tradici a mnohá díla jsou dabovaná stejně dobrá nebo dokonce lepší než originál.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám