Hlavní obsah
Článek

Manželka Martina Dejdara (59) uspořádala na golfovém hřišti na Karlštejně turnaj osobností s názvem Golf s nadějí. Na akci dorazili hlavně známí čeští sportovci. Na začátku akce se zde mihl také Jaromír Jágr (52). „Byl jsem moc mile překvapen, že pro mě Martin Dejdar a jeho tým z HC Olympu připravili tak hezké překvapení. Opravdu jsem to nečekal a děkuji jim za to,“ řekl Jaromír, kterému přátelé vzdali hold za to, jak celý život reprezentuje Českou republiku.

Turnaj se uskutečnil 21. srpna. „Přemýšleli jsme doma, jak uctít nejen datum 21. 8. a rok 1968, ale i Jaromíra Jágra, který na drese nosí číslo 68,“ řekl Dejdar.

„Volba tohoto čísla na můj dres byla vyjádřením odporu proti komunistům. Navíc politicky stíháni byli oba dědové, které pak zavřeli, a v tomto roce mi i jeden z nich zemřel,“ připomněl důvody volby číslovky 68.

K poctě nejslavnějšího českého hokejisty dal Dejdar hlavní budovu golfového resortu vyzdobit dresy. Podobiznu Jágra nechal zvěčnit na velkoformátový obraz. „Moc mě to všechno tady dojalo. Vážím si toho,“ dodal na závěr Jágr, který si prý obraz pověsí doma na čestné místo.

Finanční výtěžek z golfového turnaje a dražby exkluzivních předmětů přinesl pro Nadační fond Kapka naděje 526 000 Kč.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám