Hlavní obsah
Článek

Když jsme si s herečkou Marthou Issovou (43) povídali o tom, jak shazovala kila nabraná při druhém těhotenství, prozradila, že hodně pomohl i náročný trénink na novou roli. Ve snímku svého manžela Davida Ondříčka totiž hraje manželku legendárního Emila Zátopka, atletku Danu. Minulý víkend padla první klapka.

Zátopka ztvárňuje Václav Neužil, s nímž maskéři neměli moc práce. Především vyrobili pro Zátopka typické vysoké čelo a ustupující vlasy. „Maska je vlastně úplně jednoduchá, všechno dělají ty vlasy,“ říká Neužil.

Ten si naopak mákl. Kvůli roli shodil sedm kilo, musel trénovat nejen běh, ale také si osvojit typické pohyby a dobový styl řeči včetně moravského dialektu, který byl pro slavného atleta typický. Zhruba před třemi lety herec nastoupil do poměrně náročného běžeckého tréninku. Mimo jiné dělal i takzvané intervalové tréninky, které vlastně Emil Zátopek, který měl velmi svérázný způsob přípravy, vymyslel. Pro roli Neužila připravuje reprezentační atletický trenér Jan Pernica.

Film se odehrává v několika časových obdobích, zahrnuje jak konec 40. let, kdy se Zátopek dočkal prvních vítězství na regionálních závodech, tak slavné olympijské závody. Diváci ho uvidí také na sklonku 60. let, po konci jeho aktivní kariéry. Ve filmu tak zestárne o víc jak 20 let.

Natáčení začalo na stadionu v Březnici u Příbrami, který představoval stadion v Kutné Hoře v roce 1948, kde Emil Zátopek vyhrál jeden z prvních závodů. Točila se scéna seznámení Emila s jeho budoucí ženou, oštěpařkou Danou.

Je Václav Neužil s maskou Emilu Zátopkovi podobný?
Ano
28,8 %
Ne
71,2 %
Celkem hlasovalo 684 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám