Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pojí je velmi podobný osud. V roce 1968 se jasně vymezily proti okupaci sovětskými vojsky a obě to stálo kariéru. Kamila Moučková, která v úterý zemřela ve věku 92 let, měla stejně jako Marta Kubišová (81) smůlu i v partnerském životě.

Legendární zpěvačka se musela vyrovnat s nevěrami svých manželů Jana Němce a Jana Moravce, televizní moderátorka se smiřovala s odchodem životní lásky Jiřího Zahajského (†68). Obě spojovala láska ke zvířatům a v minulosti třeba i kuřácká vášeň.

„Před chvílí jsem mluvila s Kamilinou dcerou Kateřinou. Obě jsme se shodly na tom, že jsme si myslely, že tady Kamča bude navždy. Nedovedu se smířit s tím, že odešla,“ svěřila se Super.cz Kubišová.

Přestože obě dámy pojil podobný osud, v době normalizace se nestýkaly. „Obě jsme se musely živit lepením sáčků. Já to dělala naštěstí jen patnáct měsíců, ona mnohem déle,“ říká Kubišová, která se s Moučkovou začala více stýkat až po sametové revoluci. „Potkaly jsme se až na balkoně Melantrichu, kde jsem zpívala Modlitbu,“ říká paní Marta.

Je dost pravděpodobné, že poslední rozloučení s Kamilou Moučkovou se bude vzhledem k vládním nařízením konat v úzkém kruhu. I kdyby tomu bylo jinak, tak by se pohřbu Marta Kubišová nejspíš nemohla zúčastnit. „Já teď nikam nechodím. Jen k doktorovi nebo s pejskem kolem domu. Jsem seniorka a snažím se být opatrná,“ vysvětluje Marta Kubišová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám