Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Marta Kubišová (81) zapózovala ve svém vůbec prvním kalendáři. Velká milovnice zvířat se nechala zvěčnit jak jinak než s pejskem, protože kalendář, jemuž propůjčila svou tvář, pomůže právě čtyřnohým kamarádům. Interpretka legendární Modlitby pro Martu vypadá pořád neskutečně vitálně.

„Kalendář Pořád svobodná je opravdu můj první kalendář. Svůj jsem skutečně nikdy neměla. Výtěžek z tohoto charitativního kalendáře bude věnován na zvířata. Jinak se já obecně fotím velmi nerada,“ svěřila se zpěvačka. Jakmile jde ale o zvířata, ráda udělá výjimku. Kalendář vznikal na místech, která v životě Marty Kubišové hrála důležitou roli.

„Fotili jsme například v nemocnici u Apolináře, která se do mého života zapsala velmi výrazně. V sedmdesátém roce jsem zde přišla o dítě a byla několikrát v klinické smrti. Naštěstí jsme to já a ani mé tělo nevzdaly a o necelých deset let později jsem si to vynahradila. To jsem si skutečně vychutnala, protože se mi narodila v té budově Káťa a to jsem byla skutečně nadšená,“ nechala se slyšet Kubišová.

Nechybělo ani pózování na legendárním balkónu na Václavském náměstí, kde v roce 1989 zpívala Modlitbu pro Martu.

„Ten den mám pořád v paměti. Ondra Vetchý mě tehdy na ten balkón dovedl. Když jsem tam stála a viděla tu masu lidí, byl to neuvěřitelný pocit, který ve mně zůstane celý život,“ uzavřela zpěvačka. Ukázky z kalendáře si prohlédněte v galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám