Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Letošní rok se pro tuto dámu nesl ve znamení velkého koncertního turné a také hvězdného odchodu ze scény plného potlesku a ovací! Nejvýraznější ze zpěvaček české populární hudby šedesátých let Marta Kubišová (81) oslavila pětasedmdesáté narozeniny a po loňském varování v podobě infarktu definitivně ukončila pěveckou kariéru.

Jak už to u Marty chodí, ničeho nelituje a za svým rozhodnutím si stojí. „Já to mám vyzkoušené, dvacet let jsem nezpívala a pochvalovala jsem si to,“ řekla Super.cz zpěvačka nedávno s tím, že na jevišti rozhodně nehodlá položit život. Plánů má i tak nepočítaně.

„Až přijde skutečné volno, napřed budu hodně dlouho odpočívat. Začne to nějak v lednu. Pak budu hledat poznámky na inzerovanou knihu, zatím půjde jen o přípravu. A pak uvidím, jak mi to psaní půjde,“ svěřila nám Marta na sklonku roku.

V polovině šedesátých Marta Kubišová se svým altem ve stojatých vodách tehdejší pop music způsobila takovou malou revoluci. A bylo i na co koukat. Ženské půvaby dámy, která v historii naší populární hudby něco znamenala a stále znamená, si připomeňte v naší galerii.

Který megahit Marty Kubišové máte nejraději?
Loudá se půlměsíc
15,1 %
Depeše
5,9 %
Nepiš dál
0,6 %
S nebývalou ochotou
1,7 %
Nechte zvony znít
37,8 %
Lampa
4,5 %
Cesta
0,6 %
Hej, Jude
4,4 %
Magdalena
5,8 %
Ring-o-ding
2,4 %
Modlitba pro Martu
21,2 %
Celkem hlasovalo 1215 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám