Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Marta Kubišová (81) si za svůj život prošla mnoha útrapami. Tou nejhorší nebyl zákaz vykonávat milované povolání, kterého se jí v roce 1970 dostalo, ani brutální chování jejího tehdejšího manžela, který po ní dokonce střílel. Byl jí potrat dcery, který prodělala o rok později.

Jen málokterá žena je natolik silná, že dokáže mluvit o tak těžké zkoušce, kterou jí život přichystal. Marta Kubišová je. V pořadu Neobyčejné životy, který poběží dnes večer na ČT1, se svěřila s pocity, které ji zachvátily poté, co přišla o své nenarozené dítě. „Já jsem se z toho vůbec nemohla sebrat, protože to byl takový šok pro moji psychiku, že jsem to nechápala. Tehdy jsem končila sedmý a začínala jsem osmý měsíc. Byla to holčička,“ řekla Kubišová, která je přesvědčena, že na této smutné události měl podíl i tehdejší režim.

Aby toho nebylo málo, po operaci, která následovala, prodělala dvě klinické smrti. „Vím, že jsem se propadala do takové krásné záře, nic mě nebolelo. Pak už jsem jenom slyšela, jak mi říkají, že nesmím spát, tak jsem z toho procitla. A druhou jsem prodělala přímo na sále,“ svěřila se zpěvačka.

Přesto si řekla, že jednou svou vytouženou holčičku bude mít. To se jí také vyplnilo, z druhého manželství má dvaatřicetiletou dceru Kateřinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám