Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začínáme tušit, proč se Marta Jandová (50) mimo jeviště téměř přestala líčit, i když jí to na půvabu zrovna nepřidává.Tolik šminek, kolik na sebe musí nechat nanášet v připravovaném muzikálu Bídníci totiž musí nějak kompenzovat a nechat pleť odpočinout. Když je totiž Marta nalíčená jako paní Thenardierová, má jich na sobě snad kilo.

Super.cz byl u kostýmové zkoušky, kde Martu nalíčila vizážistka takovou vrstvou velmi výrazných líčidel, že vypadala jako velikonoční kraslice anebo chodská truhla. "Divadelní líčení musí být hodně výrazné. Chceme, aby si pohled na zpěváky užil i divák v poslední řadě. Takže dámy rozhodně nemohou vypadat jako šedé myšky," jsou si jistí muzikáloví tvůrci.

Martu v její první komické roli, ve které kdysi excelovala třeba Petra Janů, uvidí diváci v divadle GoJa Music hall už v březnu. Roli alternuje s kolegyní a kamarádkou Monikou Absolonovou, se kterou se střídaly už v muzikálu Mona Lisa.

Reklama

Další články

Načítám