Hlavní obsah
Článek

Jde do tuhého. Alespoň pro Alberta Černého (30) a jeho skupinu Lake Malawi. Všichni tři členové už totiž odletěli do Tel Avivu, kde probíhá letošní ročník oblíbené pěvecké soutěže Eurovize.

Mezi desítkami dalších hudebníků nás bude letos zastupovat kapela původem z Třince. „Dáme do toho všechno a budeme se snažit postoupit do finále. Všichni nám tu říkají, že šance jsou velké,“ svěřil se Super.cz Albert Černý, kterého v pondělí s jeho kapelou čekají generálky.

Budu vystupovat ve žluté mikině, kterou mi ušila má sestra. Tak snad nám přinese štěstí,“ svěřil se Černý, který má za sebou zahajovací večírek, na kterém se kluci představili Eurovizi.

O rozhovor s nimi byl velký zájem a poskytli jich desítky pro média z celého světa.

„Dostáváme spoustu vzkazů z domova od kamarádů, ale i od kolegů z branže. Krásný byl vzkaz od Marty Jandové (49), která si prožila to, co prožíváme my teď. Vtipný byl i Pepa Vojtek (58), který nám popřál, ať dostaneme víc bodů než on,“ dodal Albert. Pepa Vojtek byl totiž první český zástupce na Eurovizi a skončil pouze s jedním bodem na posledním místě.

Zda bude mít Albert Černý stejný úspěch jako loňský soutěžící Mikolas Josef (28), je zatím ve hvězdách. O účast v semifinále se utká v úterý večer a přímý přenos poběží na ČT2. Pokud se skupina Lake Malawi probojuje až do finále, které probíhá v sobotu, budou vystupovat na stejném pódiu jako Madonna, ta totiž bude zlatým hřebem celého večera.

Reklama

Další články

Načítám