Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byť je pověstná svou pozitivní energií, zažila si Marta Jandová (50) v životě hodně smutného. V sedmnácti letech jí rakovina vzala maminku a stejné nemoci podlehl i její bratr.

V prevenci proti této zákeřné chorobě se snaží zpěvačka dělat mnohé, sama se divila, že ji doposud neoslovili organizátoři růžového průvodu za zdravá prsa. „Divila jsem se, proč nejsem součástí tohoto pochodu taky já, když se ví o tom, že naši rodinu postihla tato nemoc. Tak jsem si o to řekla sama,” svěřila se nám na tiskovce pochodu rockerka. „Myslím si, že tyto zkušenosti mám a že je potřeba pořád upozorňovat na prevenci. A nejen jednou, ale pořád dokola.”

Zpěvačka dochází na pravidelná vyšetření a k prevenci nabádá i lidi ve svém okolí. „Dodržuji prevenci ze své vlastní zkušenosti. Mám doma doktora, který na to myslí se mnou. Mám doma tedy takové stereo informací, že musím chodit na kontroly,” říká.

Dceři zpěvačky Marušce je teprve pět let, a proto zatím nepřemýšlí, jak bude nutné řešit prevenci i v jejím případě. „Nezjišťovala jsem to, protože na to ještě vůbec nechci pomýšlet. Ona je ještě hodně malinká a jen to pomyšlení na to mě dělá hodně smutnou,” říká Marta Jandová.

Reklama

Další články

Načítám