Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Včera celým světem otřásla zpráva o smrti zpěvačky, jejíž hit v roce 1989 nechyběl snad na žádné diskotéce. Když Loalwu Braz (†63) z kapely Kaoma loni v říjnu předvedla Marta Jandová (49) v show Tvoje Tvář má známý hlas, netušila, jaká tragédie zpěvačku brzy postihne.

Loalwa na konci osmdesátých let nazpívala megahit Lambada, který nechybí na žádné vzpomínkové kompilaci a dodnes jej publikum vyžaduje na retro tanečních zábavách. V roce 1989 si sice tuto vlezlou taneční píseň pobrukoval celý svět, sláva jeho interpretky však měla jen krátké trvání. Jediná skladba ovšem stačila k tomu, aby se Kaoma navždy zapsala do dějin populární hudby.

Zpěvačka měla velmi smutný konec. Její ohořelé tělo bylo nalezeno ve vraku auta v blízkosti brazilského Ria. Loalwa byla pravděpodobně unesena a následně zavražděna.

Na Lambadu došlo i v druhé řadě show Tvoje tvář má známý hlas, kde ji zazpívala Marta Jandová. Během devátého večera, kdy zvítězil David Gránský (32) jako Jaromír Nohavica, však s hitem Kaomy příliš nebodovala. Zpěvačka tehdy skončila až jako sedmá.

Reklama

Další články

Načítám