Hlavní obsah
Článek

Krátce poté, co se ze soustředění na Filipínách vrátily finalistky České Miss, tak do exotického ráje vyrazila zpěvačka Markéta Jakšlová (39) z hudebního seskupení Verona. S přítelem Honzou se rozhodli pojmout pobyt v ostrovním státě jihovýchodní Asie dost dobrodružně. Jelikož chtěli zemi procestovat na motorce, tak si s sebou nebrali kufry, ale jen velké batohy.

Jejich pobyt začal na ostrově Bohol. Tou dobou ale nedaleko řádil tajfun, což ovlivnilo místní počasí na několik dní. „Neustále pršelo, a když na chvíli slunce vykouklo zpoza mraků, tak nás spálilo tak, že jsme několik dní strávili na pokojích v zimnících a s jogurtem potřeným po těle," popisuje nepříliš vydařený začátek dovolené Markéta.

Následně se Markéta a Honza přemístili na ostrov Siquijor. „Projížděli jsme se na motorce, jedli u místních v pouličních stáncích a užívali si," říká.

Nebyla by to správná dobrodružná dovolená, kdyby po období pohody nepřišlo drama. „Na dalším ostrově Palawan jsem se přiotrávila nějakým jídlem a bylo mi opět dva dny zle. Tou dobou jsme cestovali malou bárkou na rozbouřeném moři šest a půl hodiny na další místo. Vlny byly šílený a my včetně věcí jsme byli promočení až na kost. V kombinaci s mojí otravou z jídla to byl vážně zážitek," vzpomíná na druhý vyhrocený moment Markéta.

Ještěže zpěvačka s přítelem strávila na Filipínách měsíc. Zamilovaný pár měl po zbytek dovolené dost příležitostí naplno si vychutnat všechny krásy, které tato krásná exotická země nabízí.

Reklama

Další články

Načítám