Hlavní obsah
Článek

Herečka Markéta Plánková (45) ztvárňuje v drsném seriálu Mordparta vyšetřovatelku Naďu, které scénář nepředepisuje zrovna jednoduchou roli.

Ve druhé řadě osmidílného seriálu se musela během natáčení v pitevně vyrovnat s pohledem na opravdovou mrtvolu, zpočátku navíc hrozilo, že skončí natrvalo v base.

Ve starších dílech byla herečka, známá z První republiky a Cest domů, svázána do kozelce a škrcena, z čehož si odnesla památku v podobě modřiny na krku.

Herečka si oddechla, že nemusela delší dobu natáčet vězeňské scény. Ty si naopak užije její seriálový manžel, herec Radim Fiala (46).

„Mého manžela obvinili z vraždy a mě jako spolupachatele. Druhá série začíná, že mě jako vyšetřovatelku Naďu nakonec propustí z vězení. V druhé sérii jsme točili hodně s Radimem Fialou, který je ale zavřený ve vězení v malé cele a musím říct, že ten prostor je hodně stísněný,“ lituje kolegu Markéta.

Přestože se scény natáčely v bývalých vojenských kasárnách v pražském Karlíně, oba měli z natáčení zvláštní pocity a respekt z vězení mají dodnes.

„Když víte, že vás tam zavřou jenom jako a za chvíli pustí ven, tak je to dobrý. Neumím si představit, že bych tam strávila několik měsíců, nebo dokonce let. Možná den, to by si tam člověk hezky vyčistil hlavu. Seděl by sám se svými myšlenkami a pocity," říká herečka.

Scény se natáčely letos začátkem února, kdy počasí ještě nebylo moc příznivé. Dokonce uvnitř budovy nepřekročila teplota pět stupňů Celsia!

„Byla tam strašná zima a byl jsem neustále na nějakých výsleších. Párkrát jsem už hrál policajta, a teď jsem zažil druhou stranu mince. Bohužel nemám žádnou akčnější scénu, střílečku, honičku, ale točil jsem jednu scénu s Vojtou Kotkem (36), která mě hodně bavila. Do očí jsem mu řekl, že vím, že spí s mojí ženou, že mu ji nechávám a požádám o rozvod,“ poodkryl část děje Radim Fiala.

Reklama

Další články

Načítám