Hlavní obsah
Článek

Kdo si oblíbil Markétu Plánkovou (45), Vojtku Kotka (36) a Jiřího Bartošku (77) v krimi seriálu Mordparta, může jásat. Prima se po předchozím velkém úspěchu rozhodla, že diváky kriminálních seriálů potěší druhou řadou seriálu. Jedna z prvních scén se natáčela na pitevně kladenské nemocnice.

Vojta Kotek hrající detektiva Káju totiž musí s kolegyní Markétou Plánkovou, vyšetřovatelkou Naďou, a soudním patologem, kterého hraje herec Josef Vrána, identifikovat mrtvé tělo. V prostředí pitevny Kotek s Plánkovou hráli společně poprvé.

„My jsme pořád na bizarních místech, zítra nás čeká celý den pod mostem, budeme v různých lomech, dolech, zkrátka se opravdu nebudeme nudit,“ směje se herec. Na otázku, jestli hrál někdy mrtvolu, vtipně odpověděl: „Jednou jsem ležel na pitevním stole, i když to bylo takový poetičtější, bylo to na Karláku a tam jsou stoly takové studené, a ještě jsou vykládané takovou mozaikou, takže opravdu příjemné poležení,“ vtipkoval.

Markéta, která hraje vyšetřovatelku Naďu, se nejvíc těšila na režiséra Mordparty Petera Bebjaka, ale i na ostatní kolegy. Zážitky z přechozích záběrů na pitevně si do detailu pamatuje i po roce, kdy se natáčela první série seriálu. Jenže scénář je neúprosný, a tak musela na pitevnu znovu.

„To bylo děsivé. Nerezové stoly a všechny ty nástroje, trychtýře a na zemi odtoková jamka. Ani nechci vědět, co se s naším tělem po smrti děje. K tomu ještě ten nasládlý odér. Dokonce jsme museli zastavit natáčení, protože zrovna přivezli opravdovou mrtvolu a museli s ní do boxu. Když projížděla, zastavil se čas. Zasáhla nás najednou zvláštní pieta. Nakonec z toho zkolabovala pomocná maskérka,“ podělila se o nepříjemný zážitek Markéta.

Reklama

Další články

Načítám