Hlavní obsah
Článek

Herci a herečky na pokyn režiséra vydrží opravdu hodně a leccos musí překousnout, tentokrát ale museli překonat vlastní strach.

Děj nejděsivějšího dílu seriálu Mordparta byl zasazen do budovy bývalého ústavu pro duševně nemocné děti, toho času převýchovného ústavu. Ač herci v temném prostředí jen hráli své role, přesto se báli.

Reedukační centrum v seriálu je přitom ve skutečnosti bývalá dětská ozdravovna v Jetřichovicích na Děčínsku v srdci Českého Švýcarska. Budova je už přes deset let opuštěná, ale i ve skutečnosti je v domě ve vzduchu cítit tíseň a strach.

Z místa měla špatný pocit i herečka Markéta Plánková (45), která hraje vyšetřovatelku Naďu. Obzvlášť proto, že v budově musela strávit několik dní. Oporou jí byl Vojta Kotek (36) alias vyšetřovatel Kája.

Děj, do kterého se během natáčení museli ponořit, hercům v opuštěné budově moc optimismu nepřidával, a tak není divu, že byla Plánková ráda, že má natáčení úspěšně za sebou. Na hodně temnou ukázku ze seriálu se podívejte ve videu.

V budově se odehrává případ vraždy Zoltána Kadlece, vychovatele v převýchovném zařízení. Když vyšetřovatelé dorazí na místo činu, je po bouřce, všude jsou popadané stromy a kvůli výpadku proudu musí vstoupit do budovy jen s baterkami, které celé tragédii dodávají ještě hrůznější obrysy. Navíc je jasné, že vrah se stále pohybuje na místě činu a jen jedna vražda mu zjevně nestačí.

Reklama

Další články

Načítám