Hlavní obsah
Článek

Tohle je pro seriálové fanoušky hodně velké překvapení. Herečku Markétu Plánkovou (45) si oblíbili v Ordinaci v růžové zahradě, kde hrála lékařku na plastické chirurgii, poté v První republice jako první lásku hlavního hrdiny. Ale tam se zřejmě hned tak slibované nové série nedočkáme, takže herečka vzala nabídku na jiný seriál a v úplně jiné televizi.

Super.cz ji jako jeden z prvních zahlédl na place, když padla první klapka již desáté série seriálu Cesty domů. "Nabídku jsem dostala poměrně nedávno, byla jsem za ni ráda a teď mám docela čas, takže jsem se do práce vrhla s láskou a s nadějí, že pochytím něco nového od pana režiséra Adamce a Polišenského," řekla nám Plánková.

Po dobových kostýmech z První republiky se jí nestýská. "Tady je to příjemný pohodlný civil. Tamto oblečení bylo nádherné, ale nebylo až tak příjemné na nošení. Různě to škrtilo, byli jsme stažení, utažení, ale mělo to svoji noblesu a bylo to krásné," míní herečka.

A jakou postavu bude hrát tentokrát? "Bude to zase lékařka, tentokrát kardioložka," svěřila s tím, že doma opravdu neleží v lékařských knihách a nestuduje odbornou terminologii, co se jejích doktorských postav týče. "Na to není čas, zvlášť když má člověk děti. Latinu neumím a leckdy máme s kolegy problém ten termín byť jen vyslovit, natož tušit, co znamená," přiznala.

Náročné natáčení prý ale se dvěma dětmi bez problémů zvládá. "Je to náročné, ale dá se to skloubit. Agátce teď bylo sedm, chodí do druhé třídy, Julince byly tři a už chodí do školky," vysvětlila. Na plátně ani na obrazovce ale její holčičky prý hned tak neuvidíme.

"Obě dvě teď tíhnou k muzikálu, pořád nám doma zpívají. Hrozně to prožívají a hrají, tak myslím, že tam nějaké umělecké geny budou. Ale asi jako každý herecký rodič je od toho zrazuju. Dokud jsou úplně malé, nechci, aby se u filmu motaly. Ten svět je těžký, a pro děti zvlášť. Když si k tomu najdou cestu, až budou starší, tak je samozřejmě budu podporovat, ale teď určitě ne," je přesvědčená Plánková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám