Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vaření miluje nadevše a je jejím obrovským koníčkem. Kromě gastronomie baví Markétu Hrubešovou (52) také zahradničení. Bohužel nevlastní velkou zahradu, ale za oknem v bytě má aspoň bylinkovou zahrádku v truhlíku.

„Vysadila jsem truhlík s rozmarýnem, tymiánem, bobkovým listem a pažitkou. Vše, co potřebuji při vaření,” říká Markéta, která by nejraději pěstovala květiny. Milovnice kal, růží a kopretin na to ale bohužel nemá prostor.

Hrubešová je herečka, která se velmi těší z toho, když po představení dostane květiny. „Vždycky říkám, že kytka patří na jeviště - tedy pokud někde vystupuji, tak dostat květinu před publikem je prostě fajn,” říká Markéta. Ta se společně s tanečnicí Jovankou Vojtkovou, zpěvačkou Martou Jandovou a kolegyní Aňou Geislerovou stala kmotrou dvou publikací, které byly vydány u příležitosti oslav 50. narozenin pražské botanické zahrady.

Oslavy u příležitosti výročí založení zmíněné instituce budou probíhat v následujícím roce. I herečka je připravena na velmi činorodé období. „Čeká mě spousta práce - natáčení, vaření, divadlo, psaní kuchařky i další knihy pro děti - tak se těším,” říká Markéta Hrubešová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám