Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že už je nejen herečka, ale také profesionální autorka kuchařek, už jsme si u Markéty Hrubešové (52) zvykli. Teď ovšem překvapila knížkou pro děti. Ta je ale taky tak trochu o vaření. "Je to smyšlený příběh o tom, jak připutovaly plodiny z Nového světa do Evropy," vypráví v knize osudy brambor, rajčat či kukuřice, které si našly cestu na naše stoly. Nechybí ani dvacítka jednoduchých receptů.

"Je to hravou formou, ale jsou to zajímavé věci, takže jsem se poučila i já. Třeba, že rajče bylo v Americe ovocem, anebo o souvislosti kukuřice s pověstmi o upírech," vyprávěla. "Ale je to hlavně na pohodu, aby děti měly vztah k jídlu a nebraly ho jenom jako něco, co jim přinesete pod nos k televizi. Aby si vařily s rodiči a prarodiči," dodala Markéta, jejíž jedenáctiletá dcera Christel už prý dokáže uvařit i sama.

V soukromí je Markéta spokojená s přítelem Petrem Syslem. Ale podle toho, že její ruku nezdobil žádný prstýnek, usoudili jsme, že se žádné zásnuby, případně druhá svatba, nekonaly. "Zatím křtím knížku, takže svoje další dítě. Ale všechno je v pořádku," ujistila nás.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám