Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nebýt role v seriálu Cesty domů, tak by si mladší generace nejspíš myslela, že je Markéta Hrubešová (52) původní profesí kuchařka, která občas koketuje s herectvím. Pro vnadnou rusovlásku se stalo totiž vaření náplní života. Markéta vaří v televizi, přispívá svými gurmánskými poznatky do časopisů a vydala už druhou kuchařku s názvem Rebelka, pro kterou nejen sestavila recepty, ale při práci na publikaci fungovala také jako food stylistka, asistent i myčka nádobí.

Která z profesí tedy víc vynáší - herectví, či vaření? „To se nedá říct. Oba obory vnímám jako koníček, který mám strašně ráda. Možná, že vaření je ještě víc koníček, možná je to víc součást mě samotné,“ říká Hrubešová a jedním dechem dodává: „Co se týká finančního ohodnocení, tak o tom bych vůbec nemluvila. Je to spíš o tom, že to dělám s láskou.“

Neuvažovala někdy o tom, že by se vzdala jedné z těchto profesí? „Člověk je někdy nahoře a někdy dole. Je dobře někdy padnout na dno, protože by si potom nevážil momentů, kdy je nahoře. Někdy je člověku ouvej a přemýšlí si o různých věcech. Já mám oboje ráda, při herectví si odpočinu od vaření, a naopak jsou dny, kdy se mi nechce vařit a nechci zahlédnout sporák ani z dálky.“

I když je známá kuchařka ale v nejhorší fázi gastronomického znechucení, tak nikdy nesklouzne k tomu, že by si třeba objednala jídlo donáškou. „To si raději udělám třeba jen chleba s máslem,“ říká Markéta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám