Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V newyorském Muzeu make-upu jsou vystaveny dokumenty, které detailně popisují péči o pleť, ale i jídelníček legendární hollywoodské ikony Marilyn Monroe (†36). Té v roce 1959 sepsal proslulý dermatolog Erno Laszlo, jak se má o pleť starat krok za krokem.

Hvězdě doporučil, aby si myla krk a obličej teplou vodou a čistícím mýdlem jeho značky, které je mimochodem dostupné i dnes. Poté navrhl nanést bezolejový přípravek na stažení pórů, jehož přebytek měla následně setřít. Stejný postup doporučil s očním rozjasňujícím krémem. Nanést malé množství pod oči, jemně vklepat a šetrně setřít zbytky.

Nakonec měla aplikovat pudr, aby byla pleť chráněná a působila matným dojmem. Večer měla celý proces opakovat s tím, že přidala ještě vrstvu nebo dvě hydratačního krému.

Monroe také proslula tím, že se každé ráno mazala od hlavy k patě vazelínou a pak se tři hodiny louhovala ve vaně. „Moje kůže pak jenom září,“ nedala na proces dopustit herečka. Ovšem dnes by měl na tříhodinovou denní lázeň čas málokdo.

Co se týče hereččiny stravy, rozhodně se žádnými hladovkami netrápila. Z jídelníčku pouze vyškrtla ořechy, čokoládu, olivy, ústřice a škeble a jídla s vysokým obsahem soli. Té se vyhýbala kvůli otokům a dehydrataci pokožky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám