Hlavní obsah
Článek

Psal se pátek 13. července 1962, když se Marilyn Monroe (†36) vydala se svým kamarádem Georgem Barrisem na pláž v Santa Monice a se svůdností sobě vlastní a tak, jak to nedovedla žádná jiná, se začala pohybovat před jeho objektivem...

Do aukce se aktuálně dostávají další vzpomínky z posledního focení ikonické Marilyn, která pouhé tři týdny po pořízení snímků umírá ve své posteli na údajné předávkování barbituráty. Přesná příčina úmrtí ale nebyla nikdy objasněna.

„Tohle je jen pro tebe, Georgi,“ vzkázala tehdy Monroe Barrisovi a poslala mu vzdušný polibek. Nikdo tehdy nemohl tušit, že jde o poslední možnost, jak zachytit krásu blondýnky, které nedokázal odolat ani tehdejší americký prezident J. F. Kennedy ani jeho bratr Robert.

Marilyn sice na své tváři vyloudila několik úsměvů, ale její oči zůstávaly smutné. Kráska z filmů Někdo to rád horké, Slaměný vdovec nebo Páni mají radši blondýnky na tom tou dobou byla zdravotně špatně. Nejenže trpěla vleklými psychickými potížemi, byla závislá na tišících lécích a trápila ji chronická nespavost a bolestivá endometrióza, ale měla za sebou údajně také několik potratů a začátkem onoho roku jí byl odoperován žlučník po žlučníkovém záchvatu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám