Hlavní obsah
Článek

Rok se s rokem sešel a v Hudebním divadle Karlín se opět vyhlašovala cena Česká hvězda 2011. A na rozdíl od loňských ročníků přibyla k Muži roku, Ženě roku a Síni slávy další kategorie a to Objev roku. Tím byla vyhlášena zpěvačka Gabriela Gunčíková (30). Překvapením večera se stal ale vstup Karla Gotta (†80) do Síně slávy, což u zpěváků většinou znamená konec kariéry. Gott ale svým fanouškům ihned vzkázal, že se nic takového nechystá.

Hned na začátku přímého přenosu, který vysílala TV Barrandov, byl vyhlášen Mužem roku herec Michal Dlouhý. „Je to úžasné. Celý život čekám na Českého Lva, Thálii nebo Oscara a dostanu tuhle cenu. To je vše v jednom. Moc děkuji,“ nechal se slyšet šťastný vítěz.

Cenu v kategorii Žena roku si odnesla zpěvačka Marie Rottrová (82). Ta za sebe ale kvůli neodkladným pracovním povinnostem vyslala delegaci v podobě vnuků Bruna a Maxe. „Chtěli bychom všem moc poděkovat za babičku, která zde nemůže být. Je moc šťastná, že dostala tuto nádhernou cenu,“ poděkovali za slavnou zpěvačku její vnuci.

K publiku promluvila ale i sama zpěvačka a to z televizní obrazovky. „Kvůli koncertním povinnostem jsem se nemohla bohužel zúčastnit tohoto večera, ale všechny moc zdravím,“ poslala zdravici slavná pěvkyně, která letos hodlá ukončit svou dlouholetou kariéru. A exkluzivně prozradila, co hodlá dělat s volným časem. „Letos budu mít poslední koncertní turné, a pak plánuju cestovat a věnovat se víc rodině. A chci si zdokonalit svou angličtinu,“ svěřila se Rottrová, pro kterou je paradoxně největším oceněním plný sál.

Objevem roku se stala stříbrná finalistka druhé řady Česko Slovenské SuperStar Gabriela Gunčíková. „Je mi ctí tady stát. Donedávna jsem byla jen divačkou a najednou tady stojím. Těžko si zvykám na to, že jsem považovaná za hvězdu,“ svěřila se Gunčíková, která všechny uchvátila krásnou figurou, kterou zvýraznily dokonale padnoucí koktejlky.

Přeplněný sál Hudebního divadla Karlín ale čekal na hlavní cenu večera, kterou je Síň slávy. Tu si odnesl zpěvák Karel Gott, který se nezapomenutelně zapsal do naších myslí i srdcí. „Nejsem objev tohoto roku, takže pár cen jsem už získal. Ne nadarmo se říká: Jenom neusnout na vavřínech. Pravda je, že jsem těch vavřínů už tolik posbíral, že bych si na nich mohl zdřímnout, ale já to neudělám. My zpěváci jsme něco jako vrcholoví sportovci. Musíme si hlídat formu a kondičku. Musíme se soustředit na výkon a nepodceňovat soupeře, protože ten nespí a využije každou slabinku. Takže se snažím pracovat a pokud mě publikum bude chtít poslouchat, budu tady. Takže snad nebudu příští rok z této síně slávy vyvedený,“ vyřkl Gott.

Reklama

Další články

Načítám