Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačku Evu Kleinovu moc neznáme. Zpívá v nějakých muzikálech, ale tahle matka tří dětí, což je z populačního hlediska naprosto v pořádku, není zas tak mladá a bujná, aby nás zaujala svými postelovými algoritmy nebo výrazně se dmoucím výstřihem. Možná i dobře zpívá. Ale nestačí jí to, chtěla by být zřejmě slavná. A co už. Kdo vlastně ne?

A tak Evu napadlo, už to byl několikátý nápad, že by měla opravdu něčím zaujmout. No, opravdu se vyvedl. Tedy spíš v uvozovkách. Co takhle přezpívat píseň od Marie Rottrové (82) a Jiřího Bartošky (77), kterým je sice kolem sedmdesátky, respektive šedesátky, ale pořád ještě fungují? "No, ale on je to cover, taky to přezpívali," objasňovala, že původní verze písně je ve francouzštině, kterou opravdu málokdo zná a mužský part recituje Alain Delon. Ona ji však nazpívala se stejným textem opět česky.

"Tu písničku mám odmalička ráda a tím, že dělám pořad Máme rádi Česko na Primě, tak tam vlastně zpíváme krásné české písničky, které už moje generace nezná," míní sedmatřicetiletá zpěvačka, což se nám tedy moc nezdálo. "Vážně, moji kolegové, staří stejně jako já, Klíč ke štěstí neznají," tvrdí. No, pustili jsme písničku i o ještě pár let mladším - a znali ji... "Cílem je, že když si poslechnou tohle, tak aby si poslechli i tu starou verzi," tvrdila nám Eva.

Samozřejmě nás zajímalo, co na novou verzi písně, kterou nazpívala pomalu před třemi desítkami let, říkala naše Lady Soul Marie Rottrová, o níž nám bylo řečeno, že bude videoklip křtít. Čekali jsme v klubu Follow Me od sedmi, kdy měl křest začít, přes osmou, kdy opravdu proběhl, až do devíti. A nic. "Maruška přijde, je to zpěvačka, která má strašně moc práce," tvrdila nám Kleinová, přičemž jsme měli připomínku, že na zahradě v Kolovratech už snad za tmy nepracuje.

"Potkaly jsme se několikrát na akcích, několikrát jsem se s ní potkala profesně. Je to úžasná dáma, které si neuvěřitelně vážím. Naopak si myslím, že je to pro ni strašně pozitivní zpráva, že všechny ty její písničky mají ti mladí lidi rádi," pěla ódy Eva. A nám nezbylo než se zeptat, zda paní Rottrová věděla, že Kleinová její píseň přezpívává.

"No, nevěděla to, když jsme to začali dělat, ale teď už to ví," řekla nám o téměř o čtyři desítky let mladší zpěvačka. Přiznala, že ani neví, zda Marie píseň slyšela a viděla videoklip. "Pevně věřím, že ano. Myslela jsem, že se tady potkáme, řekne co a jak, a dá nějaké připomínky. Každopádně je to cover verze, kterou si můžu já předělat, jak chci. A udělali jsme ji tak, aby byla i pro ty mladší, protože ti mladší by si už ty starší neposlechli. Teď si třeba poslechnou i tu verzi Marušky a pana Bartošky," soudí Eva Kleinová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám