Hlavní obsah
Článek

Již 13. října odstartuje na obrazovkách devátá řada úspěšné show StarDance. Na tanečním parketu o titul nejlepšího tanečníka či tanečnice bude opět soutěžit řada známých osobností. Pravidelně své nově nabyté dovednosti divákům u televizních obrazovek předvádí nejen herci a zpěváci, ale také moderátoři, modelky či profesionální sportovci.

Podívejte se, kdo se z 68 slavných osobností, které soutěží od první řady v roce 2006 prošly, stal vítězem a svíral křišťálový pohár v ruce.

2006

Roman Vojtek (52) a Kristýna Coufalová

Historicky prvním vítězem se stal herec, zpěvák, moderátor, ale také tanečník Roman Vojtek. Během soutěže se mu hodily zkušenosti nejen ze studia na JAMU. Pod taktovkou profesionální tanečnice Kristýny Coufalové se i díky své píli stal králem tanečního parketu.

2007

Aleš Valenta (45) a Iva Langerová

Bývalý akrobatický lyžař a olympionik Aleš Valenta předvedl, že je pohybově nadaný v každém směru. Přestože začátkem května téhož roku se rozhodl ukončit svou sportovní kariéru, na lakýrky a rytmy samby si troufnul. S tanečnicí Ivou Langerovou se stali vítězi druhé řady.

2008

Dana Batulková (60) a Jan Onder

Do samého finále a na první místo se tentokrát probojovala žena. Herečka Dana Batulková se stala vítězkou třetí řady StarDance a tanec po boku Jana Ondera si naprosto zamilovala. Tato dvojice se stala natolik oblíbenou, že je každoročně zvána na řadu společenských akcí, kde spolu tančí.

2010

Pavel Kříž (57) a Alice Stodůlková

Nejedno srdce televizní divačky si na podzim roku 2010 získal herec Pavel Kříž. Týden co týden předváděl na parketu pod taktovkou profesionálky Alice Stodůlkové takové taneční kreace, že nebylo pochyb, že se vítězem čtvrté řady stane právě on.

2012

Kateřina Baďurová (35) a Jan Onder

Další sportovkyně, která dokázala, že medaile umí vyhrávat i mimo stadiony. Česká atletka Kateřina Baďurová se stala druhou ženou, jež se probojovala na první příčku StarDance. Královnou tanečního parketu se stala po boku Jana Ondera, pro kterého to bylo již druhé vítězství.

2013

Anna Polívková (45) a Michal Kurtiš

Přestože na ni jako na vítězku zprvu diváci nesázeli, získala si herečka Anička Polívková jejich srdce. A nejen ta divácká. Během StarDance přeskočila jiskra a zamilovala se do svého tanečního partnera Michala Kurtiše. Dvojice celou řadu nejen vyhrála, ale také již pět let tvoří spokojený pár.

2015

Marie Doležalová (37) a Marek Zelinka

Další osudové setkání proběhlo mezi herečkou a blogerkou Marií Doležalovou a jejím tanečním partnerem. Po měsících tvrdého tréninku k sobě dvojice našla cestu. Výhrou pro ně bylo nejen první místo ve StarDance, ale také to, že se do sebe zamilovali a letos v létě se jim narodila dcera Alfréda.

2016

Zdeněk Piškula (25) a Veronika Lálová

Miláčkem nejen divaček, ale i televizních diváků byl v osmé řade herec Zdeněk Piškula. Nejmladší účastník StarDance se na parketu proměnil z mladého kluka v muže a pod taktovkou profesionální tanečnice Veroniky Lálové předvedl, že je hoden chlubit se titulem král tanečního parketu.

Reklama

Další články

Načítám