Hlavní obsah
Článek

V novém seriálu České televize s názvem Svět pod hlavou hrají hlavní role Václav Neužil a Ivan Trojan, z žen pak Judit Bárdos. Účinkují v něm ale také Ljuba Krbová a Marie Doležalová, které ztvárnily mladší a starší verzi maminky hlavního hrdiny. „My jsme obě zrzky, ale já si myslím, že je to spíš o tom, jak člověk působí navenek,” uvedla Krbová o podobě s Doležalovou a jedním dechem dodala: „Byla to úplně jiná postava, než na kterou jsou u nás diváci zvyklí, za tuhle příležitost moc děkuju. Není to postava, která by byla tak pozitivní, jako jsem já v civilu.”

Na samotné natáčení vzpomíná herečka ráda, ale vzhledem k tomu, že se děj odehrává v osmdesátých letech, připomnělo jí i některé nepříjemné chvíle. „Prostředí osmdesátých let není pro nás pamětníky zrovna příjemné. Když tam vidíte ta Rudá práva, policejní uniformy, policejní auta, tak to ve mně nevzbuzovalo žádné příjemné vzpomínky. Osmdesátky nejsou příliš zmapovaný a tady je návrat líčený se syrovostí a surovostí, která k té době patřila,” uvedla herečka.

Krbová pochválila kostýmy, i když si jich sama, pravda, až tak neužila. Jako starší 'verze' postavy působila v současnosti. „Některé modely byly příšerné a lidem to moc neslušelo. Když ale Maruška přišla v takových indických šatech se zlatými nitkami, které si pamatuju ze svého dětství, tak se mi to moc líbilo,” vzpomínala Ljuba Krbová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám