Hlavní obsah
Článek

Marian Vojtko (51) byl jedním z účinkujících, kteří vystupovali na vzpomínkovém koncertě k nedožitým osmdesátinám skladatele Karla Svobody (†68). Vlastní píseň mu sice Svoboda složit nestihl, ale Marian exceloval s Nespravedlivým bohem z Draculy a Stínem katedrál.

Právě upírské písně si Marian nejvíc užívá. "Upíři jsou prostě nejvíc a jsem rád, že na ně mám štěstí. V Draculovi jsem začínal jako kněz Steven v roce 1998, ale pak už se mi dostalo cti ztvárňovat hlavní roli spolu s Danem Hůlkou (55). A když k tomu ještě loni přibyl Ples upírů, byl jsem nadšený," řekl Super.cz.

A kdyby měl obě role upírských hrabat srovnat? "Je to trochu rozdílné, protože v první půlce Draculy je hrabě ještě živý, bojuje, miluje, je to fyzicky velmi náročné, asi nejnáročnější, co jsem kdy hrál. V Plesu upírů už jsem čtyřistapadesátiletý hrabě, vznešený, který už nemůže běhat za holkama a cucat je," vyprávěl.

"I producent František Janeček (79) mě při zkoušení upozorňoval, abych se zklidnil, a nic z Draculy nepřejímal. Takže je to klidnější, nemusím běhat, nezapotím se, jen se volně vznáším nad zemí a zpívám ty nádherné tóny," uzavřel Marian.

Ten si hned den po koncertu hraběte Krolocka v Plesu upírů zase zazpíval a kolegové na něj nezapomněli ani s narozeninovým dortem. Maroš totiž slaví pětačtyřicetiny. A v Plesu upírů ho můžete v GoJa Music Hall vidět až do 10. června. V září se objeví na stejném místě opět v titulní roli Fantoma opery.

Reklama

Další články

Načítám