Hlavní obsah
Článek

Nejen nejbohatší výprava a nejdražší kostýmy, ale i další rekordy padnou na českém uvedení muzikálu Ples upírů, který pro pražské divadlo GoJa Music Hall chystá producent František Janeček (79). Když odtajnil herecké obsazení, překvapily hlavně představitelky hlavní ženské role Natálie Grossová (14) a Michaela Gemrotová (38), které od sebe dělí šestnáct let.

Prozradil nám, jak herce, které posléze museli ještě schválit majitelé licence ve Vídni, vybíral. "Základní kritérium je samozřejmě herectví a zpěv. Jiná další kategorie není. Samozřejmě tanečníky vybírá choreograf a já ve spolupráci s režisérem," začal vysvětlovat.

"Vybírám maximálně atraktivní obsazení, čehož je důkazem třeba malá Natálka Grossová, která svým věkem vlastně odpovídá té roli. Dívence Sáře má být na hranici patnácti šestnácti let. Je to v podstatě takové poupátko. A pak máme samozřejmě druhou představitelku Michaelu Gemrotovou, která už je dospělá, čili ji budeme muset líčit tak, aby se tomu přibližovala," dodal. Zatímco Natálii je tedy čtrnáct let, Michaela už oslavila třicetiny.

V obsazení má tedy nováčky, ale i zpěváky, kteří se osvědčili v muzikálu Fantom opery, který se v GoJa Musi Hall ještě do 18. prosince uvádí, jako je třeba Marian Vojtko (51) a Bohuš Matuš (50), kteří se budou alternovat v hlavní mužské roli hraběte Krolocka.

"U těch je samozřejmě výhoda v tom, že vím, jak hrají a jak zpívají. To je velmi zásadní, protože na konkurz se přihlásilo zhruba osm set lidí, takže ten výběr není jednoduchý. Když náhodou potkáte herce, který dobře hraje, tak zase neadekvátně zpívá. Najít lidi, u nichž existuje to propojení výborného herectví a výborného zpěvu, je opravdu složité a komplikované," upřesnil.

"Pak mám ještě rád, když mohu dát příležitost lidem, u kterých cítím talent, který ještě neměli možnost nikde předvést, a to je třeba ten příklad Natálky Grossové," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám