Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mariana Vojtka (51) vídáme v muzikálových produkcích v rolích hlavních hrdinů nejen díky jeho skvělému hlasu. Sám přiznává, že výhodou je i jeho vysoká postava. "Fantom opery prostě nemůže měřit metr padesát," krčil rameny po posledním představení tohoto muzikálu letošní sezóny.

"V muzikálu musí být vždycky ten milovník krásný a vzrostlý, jako já. Zase v opeře moc vysokých zpěváků, kteří zpívají tenor, není. Tam i stošedesáticentimetrovým dávají podpatky a zpívají velké role. Ale je to takové srandovní. Já můžu jen poděkovat tatínkovi a mamince," řekl Super.cz.

Už v začátcích měl díky své postavě kliku, například oproti Petru Kolářovi (56), který mu sahá sotva po prsa, že dostával opravdu velké role, kde alternoval se stejně vysokým Danielem Hůlkou (55). "To byl třeba Dracula, Monte Cristo nebo Baron Prášil, kde k němu hledali stejně vzrostlého chlapa s dobrým hlasem. Je to devíza. Když umíte zpívat, nestačí to k tomu, protože ve světových muzikálech je hlavní hrdina velký chlap, a když přijdete na jeviště, musíte být vidět. Kdybych byl malý, tak si takové sny, jako jsou Fantom opery nebo Ples upírů, který se teď chystá, nesplním," dodal.

Marian se tedy chystá i na konkurz na muzikál Ples upírů, který proběhne v GoJa Music Hall 21. a 22. června. A šanci mají i další zpěváci, zvláště pak ti, kteří zpívají tenor a dost vyrostli. "Vysokých tenorů je opravdu velmi málo, tak je rád přivítám," řekl k tomu producent Plesu upírů František Janeček (79). Informace ke konkurzu si mohou stáhnout na stránkách www.goja.cz.

Reklama

Další články

Načítám