Hlavní obsah
Článek

V české pevnosti Boyard proběhlo první setkání dárců krevní plazmy a pro mnohé známé tváře to byla výzva. Na celebrity na akci čekala spousta úkolů. Prominenti překonali sami sebe a pokusili se svými silami i mozkovými závity zdolat řadu nejrůznějších překážek a nečekaných nástrah.

Akce se zúčastnil také Marian Vojtko (51). Představitel Fantoma Opery ochotně prošel všemi disciplínami, ale nám se přiznal, že k samotnému darování krve nebo krevní plazmy by se nikdy dobrovolně neodvážil. „Mám strašný problém s tím, že když se mi odebírá krev, tak vždycky odpadnu. Zásadně musím ležet. Když mi chtějí vzít krev, tak mě musí uspat,” přiznává se Maroš a jedním dechem dodává. „Mrzí mě, že to nezvládnu, protože pomáhat je lidské. Ale já se snažím dělat dobro jinak.”

Vojtko se nevyhnul ani otázce, jestli pravidelně dochází na testy na HIV a zda někdy neměl strach z toho, že je nemocný. „V roce 1993 jsem měl strach, protože jsem byl bujarý mladík a zkusil jsem toho hodně. Byl jsem ale normálně na testech, chvíli jsem byl nervózní, měl jsem strach, že za dva roky umřu, ale nakonec to dopadlo dobře,” upřímně uvádí Marian Vojtko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám