Hlavní obsah
Článek

Aby si tři konkurující producenti muzikálů takhle notovali, nebývá běžné. Na křtu videoklipu k písni Není přístupná zpěváka Mariana Vojtka (51) se ale František Janeček (79) z divadla GoJa Music Hall, Oldřich Lichtenberg z Divadla Broadway a Ema Krahulíková z Divadla Hybernia vzácně shodli. Tedy vlastně tak napůl, o Mariana se totiž do svých projektů perou.

"Je třeba konstatovat, že Marian je výjimečně dobrý zpěvák. Není mnoho zpěváků jeho typu. Pak je také výjimečný herec. A pak je také výjimečně drahý. A na tom jsme se shodli, že z těchto důvodů ho máme všichni společně rádi," řekl Super.cz František Janeček, v jehož muzikálu Fantom opery ztvárňuje Vojtko hlavní roli.

"Já jsem s Marianem začínal už v Bratislavě. Hrál nebo hraje u mne asi v šesti představeních. A není drahý," tvrdil zase Oldřich Lichtenberg, u kterého Vojtko hraje v muzikálech Tři mušketýři, Angelika a Kleopatra. "U mne hrál hlavní roli v Quasimodovi, já jsem byla začínající producentka, protože jsem se u těchto dvou pánů učila, a Marian pro mne drahý byl," doplnila Ema Krahulíková.

A co všichni říkají na Marianův sólový projekt, jenž uvedením videoklipu započal? "Píseň je pěkná, ale s ohledem na to, jaká je situace na hudební scéně, budu jí držet palce a pěsti, aby se prosadila. Když občas slyším, co se prezentuje v českých rádiích, hrozně bych mu to přál, ale byl by to zázrak," míní Janeček.

"Pro mne je každý zpěvák, který má sólovou kariéru, mnohem cennější, protože do divadla přináší přidanou hodnotu. Proto Marianovi držím palce, aby se mu vedle muzikálu podařilo prosadit se, a doufám, že tomu i ten klip a píseň pomůžou. Ale František má pravdu v tom, že dnešní média české kantilénové tvorbě moc nakloněná nejsou," řekl nám Lichtenberg.

"Mně se ten videoklip líbil, protože se mi líbí i Maroš. A byla bych ráda, kdyby mi ho pánové půjčili, abychom mohli v dubnu v Hybernii udělat jeho sólový koncert, protože si to zaslouží," uzavřela Ema Krahulíková.

Reklama

Další články

Načítám