Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na začátku března představitel Fantoma opery Marian Vojtko (51) utekl se svou přítelkyní Helenou za teplem do prosluněné Dubaje. V exotice neváhali a ukázali se fanouškům v plavkách. Po návratu zpěvák ale překvapil i tím, že kromě zpěvu oplývá i další dovedností. Představil se totiž jako malíř.

„To je chaloupka v obci Pohorelá na Slovensku. Tady bydlela jedna stará babička, které jsme jako kluci chodili do sadu krást jablka. Ona na nás vždycky hrozila, ale jinak byla zlatá. Je to taková moje vzpomínka na dětství,“ popsal zpěvák své dílo.

Malovat ho učí jeho kamarádka Markéta Grimaux. „Markéta mě začala učit a začátky byly hodně těžké. To jsem lámal i štětce. První obraz byl gepard a dodnes není domalovaný, protože jsem neměl nervy na ty černé tečky. Pak jsme pokračovali přes krajinky a skončili jsme u kytek. A tady jsem se našel.“

Marian má k malování navíc další důvod. Jeho obraz se bude dražit v Obecním domě v Praze během charitativního večera už 11. března. „Spojil jsem se s Nadačním fondem Spolu na draka a dal jsem do dražby svůj vlastnoručně namalovaný obraz. Doufám, že se za něj vybere hodně korun, které půjdou na podporu léčby dětí se spinální svalovou atrofií,“ dodal Marian Vojtko.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám