Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Australanka Margot Robbie (33) se před čtyřmi lety proslavila jako sexy manželka Leonarda DiCapria (49) ve filmu Vlk z Wall Street. Pánové na ní mohli oči nechat, ale uznání od kritiků se dočkala až nyní jako představitelka nechvalně proslulé krasobruslařky.

Margot se díky filmu Martina Scorseseho stala sexsymbolem a dostala dokonce nabídku pózovat pro Playboy, kterou odmítla. Nechtěla totiž sklízet obdiv za sexy tělo, ale za herectví. A to se jí letos konečně podařilo s životopisným filmem Já, Tonya.

Jako krasobruslařka Tonya Harding, která byla odsouzena za spoluvinu na napadení své soupeřky, se letos dočkala nominace na Zlatý glóbus a bodovala na ceremoniálu Critics´ Choice Awards. Teď Margot vyhlíží oscarové nominace, v nichž by její jméno nemělo chybět.

Herečka film, pod nímž je podepsaná také jako producentka, uvedla v Paříži. V růžových šatech se sladila s foto stěnou a opět potvrdila, že patří k nejkrásnějším hvězdám stříbrného plátna.

U Americké filmové akademie to ale Margot nebude mít jednoduché. Hollywood má letos potřebu smýt své prohřešky z minulosti a upozornit na oběti sexuálního obtěžování. Oscarový ceremoniál se tak nejspíš ponese ve stejném duchu jako Zlaté glóby, které ocenily filmy se silnými ženskými hrdinkami. Tou je sice i ctižádostivá Tonya Harding, ale feministky snímek pobouřil. Margot v něm totiž čelí psychické šikaně od své matky i fyzickému násilí ze strany manžela, režisér Craig Gillespie však biografický příběh o sportovním skandálu pojal jako černou komedii, což každý divák neustojí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám