Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli převzala Allison Janney (58) jako udržovaná žena zralého věku. Ve filmu Já, Tonya je ale k nepoznání. Maskéři se postarali o to, aby byla dostatečně odpudivá.

Zkušená herečka měla prestižní cenu na dosah ruky už pětkrát. Prvního Zlatého glóbu se ale dočkala až letos. A to za roli, která není vůbec lichotivá. Ve filmu Já, Tonya, jehož děj se odehrává na přelomu 80. a 90. let, ztvárnila jednu z nejméně sympatických postav, jaké se kdy objevily na filmovém plátně.

Role cynické matky, která ke své dceři nechová snad jedinou pozitivní emoci, se Allison zhostila výtečně a zahrála ukázkovou semetriku. Ve své kategorii porazila favorizovanou Laurie Metcalf i oscarovou Octavii Spencer, s níž si zahrála ve filmu Černobílý svět.

Herečku film o kontroverzní krasobruslařce Tonye Harding a její zpackané kariéře lákala, protože sama měla stejný sen jako hlavní hrdinka, již ztvárnila Margot Robbie (33). Ten se jí ale bohužel rozplynul po ošklivém úrazu. Jako teenagerka narazila do skleněných dveří a střep jí tehdy přeřízl tepnu. Se sportováním na profesionální úrovni se tak musela rozloučit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám