Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pippa Middleton (40) by měla do české metropole dorazit jako host tzv. Masquerade, maškarního bálu, který se bude konat ve Státní opeře Praha. A protože to bude opravdu honosná událost, garde bude sestře vévodkyně z Cambridge Catherine dělat francouzský šlechtic Vicomte Arthur de Soultrait, zakladatel stále populárnější módní značky Vicomte A., které je Pippa tváří, a která má v Praze dva obchody.

První ročník nově založené tradice Masquerade ve Státní opeře Praha opírá své základy o proslulé maškarní bály na dvoře Ludvíka XIV. Tématem premiérového ročníku bude právě Ludvík XIV., nejdéle vládnoucí monarcha v evropské historii. „Naším cílem je vytvořit událost, která zachovává tradice a klasické hodnoty královských oslav. Významným hostem, jehož účast očekáváme, je Vicomte Arthur de Soultrait z francouzského šlechtického rodu, který sahá právě až k Ludvíkovi XIV.,” řekla ředitelka projektu Kristiana Ghiuri.

„Máme neuvěřitelnou radost, že můžeme organizovat akci tohoto typu a přinést tak do české kultury něco neobvyklého a nového,” dodala produkční ředitelka Adéla Schicker, která má na starosti programovou stránku celé akce. Tu bude moderovat Marek Vašut (63) a z českých jmen jsou pozváni například modelky Daniela Peštová (53), Petra Němcová (44) nebo návrhář Osmany Laffita.

Reklama

Další články

Načítám