Hlavní obsah
Článek

Petr Jákl stále pokračuje na střihačských pracích svého velkofilmu Jan Žižka. Už má ale jasno o termínu světové premiéry a také představil plakát. Ten je bez českých herců, i když Karel Roden (61), Ondřej Vetchý (61), Jan Budař (46) nebo Marek Vašut (63) hrají ve snímku také velké role.

„Pokud vše půjde podle plánu, tak se od letošního podzimu do začátku příštího roku budeme věnovat obrazové a zvukové postprodukci. V první polovině roku 2020 by pak měla být premiéra,“ odhaduje Jákl.

V mezidobí prozatím tvůrci představují „teaser plakát“ s hvězdami filmu jako jsou Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger, Roland Møller či Sophie Lowe. Ten je určený především pro světový trh, kde zvučná zahraniční jména výrazně pomáhají.

„Od samého začátku byl záměr udělat tento film pro celý svět. Já doufám, že se nám to daří, a díky zájmu distributorů z nejrůznějších zemí světa se to snad i potvrzuje. Jména jako Michael Caine prostě na plakátu pomůžou. Oficiální plakát do českých kin pak bude samozřejmě i o našich hercích,“ vysvětlil režisér, že české herce nakonec aspoň v domácím prostředí neopomene.

Reklama

Další články

Načítám