Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Marka Vašuta (63) si všichni pamatují mimo jiné díky roli Pažouta z komedie Román pro ženy, jejíž část se odehrávala na horách. Teď se objeví v nové komedii, která se převážně odehrává na zasněžených sjezdovkách.

Od podzimu až do prosince probíhá natáčení snímku s pracovním názvem „Ďábel na horách“. Stejně jako v Románu pro ženy hraje Vašut víceméně sám sebe. Jen jeho filmový Rudolf je oproti Pažoutovi trochu opotřebovanější.

Během natáčení Marek zavzpomínal na začátky, ale i konce své sportovní kariéry. „Jezdil jsem s prarodiči na podnikovou rekreační chatu do Pece pod Sněžkou, a zřejmě díky tomu jsem začal lyžovat také závodně. V šestnácti se mi ale začaly líbit slečny a závodní lyžování šlo do kopru, na něj už prostě nebyl čas. Lyžování ale zůstalo společně s jízdou na koni mým nejoblíbenějším sportem,“ prozradil Marek.

Zatím si ale troufl výhradně na lyže. Na snowboard ho zatím nikdo nedostal. „Samozřejmě jsem ho zkusil, ale zvládám ho výhradně jako „loučkař“, protože frajeřinky na snowboardu by ze mě udělaly invalidu,“ směje se Marek.

Snímek se natáčí za plného provozu areálu, a tak Marka mohou na Monínci potkat i běžní lyžaři. A nebyl by to Marek Vašut, aby mu scénář filmu nepřisoudil nějaké ty pletky se ženami.

Role v dobrém i ve zlém osudových žen si po boku Marka Vašuta zahrají Jitka Čvančarová a Vanda Hybnerová, postavu Markova prostopášného bratra si prý vyloženě užívá Mirek Etzler a mladší generaci zastupují Berenika Kohoutová a Vincent Navrátil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám