Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byly doby, kdy jsme o Marku Vašutovi (63) mnoho neslyšeli. Společenským akcím se vždy vyhýbal, své soukromí pečlivě střežil. Hrál sice v zahraničních produkcích, ale o tom se tady příliš nevědělo. Jakmile mu ale přešla padesátka, někdejší idol z legendárních Pěstí ve tmě jde z role do role.

Dokonce se objevil téměř v jednu chvíli v seriálech hned na třech konkurenčních televizních kanálech, a na rozdíl od mnoha jeho hereckých kolegů to evidentně nikomu nevadilo. Charizmatičtí padesátníci, kteří dokáží zahrát protivného řidiče sanitky, stejně jako bodrého venkovana nebo pohledného manžela v sitkomu, jsou evidentně dírou na trhu.

Vidět ho můžeme i ve zmíněných zahraničních produkcích, v seriálech Borgia nebo Bez hranic, které průběžně uvádějí další televize. Po několika letech se vrátil i k natáčení filmu v Česku, a to v hudební komedii Lovci a oběti.

I když to vypadá, že by mohl v době, kdy nenatáčí, natáhnout nohy na konferenční stolek a pokuřovat doutník, zase tak astronomické honoráře zřejmě nejsou. Jak herec sám říká, jednou ze tří priorit, podle nichž přijímá nabídky, je ta ekonomická.

Takže se objevuje i v reklamách a občas moderuje. My jej například potkali na zahájení pražského programu Bonver Theatro, kde uváděl mj. vystoupení Jitky Zelenkové, Rudy z Ostravy nebo představení Dívčí válka. A přítomné dámy na třiapadesátiletém elegánovi mohly ještě pořád oči nechat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám