Hlavní obsah
Článek

Tento muž jen tak ve videoklipech neúčinkuje. Kvůli svému kamarádovi Zdeňkovi Podhůrskému to však udělal už podruhé. Oba pány totiž spojují vzpomínky, jako malí kluci si hrávali na indiány a pak spolu studovali na DAMU. Poznali jste Marka Vašuta (63)?

„Vyrůstali jsme oba na Praze 1 a dětství jsme prožili společně, hráli jsme si na pískovišti, vymýšleli různé hry, třeba na indiány a podobně. Rozdělila nás až školní docházka, každý jsme nastoupili do jiné školy, já se pak ocitl dokonce na stavební průmyslovce, protože jsem nikdy nestál o to, živit se ksichtem," vyprávěl Zdeněk.

Pak se ale přece jen dostal na DAMU. "Šel jsem to oslavit do hospody, kde jsem se náhodou potkal s Markem - v tu chvíli taky čerstvě přijatým na stejnou školu. Stali se z nás spolužáci, kteří o sobě dávali vědět různýma lumpárnama. Milovali jsme muziku a pokusili jsme se založit kapelu, která nedopadla. Teď spolu ale máme nacvičené dvě písničky a Marek příležitostně rozšiřuje moji skupinu Underhill a doprovází mne na buben,“ směje se zpěvák a herec.

Marek Vašut si v klipu k písničce Číslo na Boha zahrál dvojroli moderátora soutěže a Boha, jemuž při natáčení asistují krásné a provokativně oděné dívky. „Dělám to jen z kamarádství ke Zdeňkovi, jinak bych to nedělal. Známe se opravdu dlouho a já mu přeju, aby se písnička hrála. Je to ale dnes těžší než v herectví,“ míní Vašut.

Scénář videoklipu Zdeňka Podhůrského k písničce Číslo na Boha, která je součástí stejnojmenného projektu Ptejte se - číslo na Boha a pojí se s charitativní organizací Dobrý skutek, velí Vašutovi nepodlehnout žádné z dívek a soustředit se na hlavního hrdinu, tedy Zdeňka Podhůrského, který touží najít číslo na Boha, protože si myslí, že by s ním měl snazší život - všichni by s ním chtěli kamarádit, byl by obklopen luxusem, krásnými dívkami, přálo by mu štěstí a vyhrál by balík v ruletě a podobně.

V klipu si zahrál vedle Vašuta také syn Podhůrského Adam a zpěvačka Kamila Nývltová, herečka Anife Vyskočilová (50) nebo zpěvák Karel Holas. Spolu s dalším klipem k písni Slaný déšť bude slavnostně pokřtěn 30. listopadu v Hard Rock Café.

Všichni účinkující samozřejmě vystupují bez nároku na honorář a podporují tím občanské sdružení Dobrý skutek, jehož patrony jsou modelka Lucie Křížková (39) a hokejista Jaromír Jágr (52).

Reklama

Další články

Načítám