Hlavní obsah
Článek

V reálném životě jeho hudební ambice skončily v páté třídě, když přestal chodit na housle, jako herec si Marek Taclík (50) zahrál naposledy hudebníka v seriálu Svět pod hlavou, nyní bude mít k muzice ale velmi blízko, neboť bude moderovat hudební událost Metronome Festival Prague.

„Zdůrazňuji, že rozhodně nebudu zpívat. Možná si jen pro sebe tiše prozpěvovat, protože muziku mám rád, ovšem tím mé pěvecké snahy skončí. Když se ale stane, že někdy rozezvučím hlas naplno, tak je to jedině v sebeobraně nebo v koupelně,” říká Marek, který bude moderovat akci se zpěvačkou Tonyou Graves.

Herec se zpěvačkou má dost společného. Dokonce se spolu oba objevili před kamerou při natáčení klipu pro kapelu Monkey Business, kde hráli manželský pár. „Od té doby mě Tonya oslovuje manželi,” říká bývalý účastník taneční soutěže StarDance.

Na tiskové konferenci chystaného festivalu jsme se Taclíka ptali, co vlastně poslouchá za muziku. „Když mi bylo devatenáct, měl jsem vyhraněnější hudební vkus, teď už jsou to všechny žánry,” říká herec, který se těší hlavně na vystoupení Chemical Brothers, Ready Kirken a Tata Bojs. A existuje nějaký hudební žánr, který za žádnou cenu nemusí? „Jsou kapely, které si nepustím, ale nerad bych je jmenoval. Asi bych nevyrazil na koncert country a asi bych nešel na Rolling Stones, což možná někoho překvapí.”

Související témata:
Metronom

Reklama

Další články

Načítám