Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z nejúspěšnějších novodobých českých pohádek Anděl Páně se dočká pokračování. Hlavní část natáčení s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích už začala. První záběry pro film Anděl Páně 2 natočil režisér Jiří Strach vloni v prosinci, nyní štáb čeká více než měsíc práce na různých místech v České republice.

Pro potřeby pohádky poslouží obě nádvoří hradu v Ledči na Sázavou, poté se štáb přesune do Beřkovic nebo Českého Krumlova, ateliérové scény pak vzniknou ve studiích České televize. Režisér Jiří Strach přiznává, že nechtěl točit rychlokvašnou „dvojku“, která by se svezla po úspěchu prvního dílu.

„Mne jako tvůrce až překvapila rychlost, s níž se pohádka Anděl Páně, dnes už říkejme jedna, během deseti let stala klasikou a zabydlela se v srdcích diváků,“ říká režisér. „Rozhodnutí, že volné pokračování vznikne, nicméně přišlo skutečně až ve chvíli, kdy Marek Epstein přinesl tak nosný výchozí nápad, že stálo za to tu rukavici zvednout,“ dodal.

V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování.

Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví to, co má skutečnou cenu, a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera (45) a Marka Taclíka (50) jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny vytvoří Bolek Polívka (74). V hvězdném nebi se pak sejde řada českých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou (77) v úloze Pána Boha, svaté role si zopakují Klára Issová, Gabriela Osvaldová (70), Aňa Geislerová (48), nově třeba Lucie Bílá (58) v úloze svaté Lucie.

Reklama

Další články

Načítám