Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Úspěšná česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase se dočká pokračování. Druhý díl fantasy příběhu s Markem Lamborou (28) a Eliškou Křenkovou v hlavních rolích se aktuálně natáčí po celé republice, a to i přesto, že si první díl snímku prošel několika úskalími.

Premiéra prvního dílu byla nejdříve kvůli zavřeným kinům přeložena. Nakonec byla uvedena o několik měsíců později, bohužel v druhé vlně koronaviru, kdy opět kina zela prázdnotou. Snímek se tak stal finančně nejvíce postiženým filmem roku 2021. Nesnáze provázely český fantasy film i z kraje letošního roku, kdy vypadl jeden z hlavních pilířů financování českých filmů.

„Přišli jsme tak přibližně o pětinu finančních prostředků těsně před natáčením, které nebylo možné přeložit. Přišli bychom tím buď o herce, nebo o lokace. Možná jsme také tak trochu zakletí v čase,“ svěřil producent projektu Viktor Krištof. Tvůrci to ale nevzdali a hledali způsob, jak film i přesto natočit. Druhý díl, stejně jako první, postavili na velmi důkladné přípravě, a především na velice propracovaném scénáři. Díky tomu tak nakonec uspěli ve velké konkurenci mezi připravovanými českými filmy a získali dotaci na výrobu od Státního fondu kinematografie. „Jsem moc rád, že nás Státní fond kinematografie vyhodnotil jako projekt hodný podpory a že i díky němu můžeme pokračování zase o kousek přiblížit úrovni, o jaké jsme my i diváci od začátku snili,“ dodal režisér Petr Kubík.

V pokračování úspěšné pohádky jdou tvůrci více do fantasy. Natáčení probíhá na řadě lokací, mimo jiné i v unikátní dekoraci Knightfall na Barrandově, kde většinou natáčí pouze zahraniční produkce. Hlavní postavou druhého dílu je alchymistka Amélie, kterou hraje Eliška Křenková. Se svou nejlepší kamarádkou princeznou Ellenou, jež ztvárňuje Natália Germáni a princem Janem, kterého hraje Marek Lambora, se vydávají do alchymistického města Ayra.

V dalších rolích diváci opět uvidí Simonu Zmrzlou, Romana Zacha, Jana Révaie nebo Martina Písaříka. Nové postavy pak ztvární Vojta Kotek, Petra Nesvačilová a Karel Dobrý. Příběh se vydává ještě dál za hranice výpravné a o něco tajemnější fantasy. Jak to vypadá na filmovém place, se podívejte v naší galerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám