Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tereza Mašková (28) natočila titulní píseň k nové české fantasy pohádce Princezna zakletá v čase. Jmenuje se Tam za řekou a s Terezou ji nazpívali i herci včetně představitelů prince a princezny, Marka Lambory (28) a Natálie Germáni.

„Písnička k filmu je pro mne něco nového. Stejně jako pohádka, která se mi moc líbí. Také je ve svém pojetí a fantasy zaměřením na naší filmové scéně nová. Věřím, že se bude divákům líbit a přinese radost. Jako dítě jsem snila o tom, zahrát si v pohádce. Teď se mi to svým způsobem splnilo,“ svěřila Mašková.

Hudbu i text napsal autor filmové hudby k pohádce Lukáš Daniel Pařík. „Spolupráci s Terkou Maškovou jsem si dost vysnil, je to famózní zpěvačka s jedinečným cítěním. A stejně jako celý film, i přístup k titulní písni mi přijde dost originální. Má totiž dvě verze: jednu s temným filmovým orchestrem, která zazní přímo ve filmu, kde ji zpívá Eliška Křenková jako alchymistka Amélie, a potom tuto verzi s Terkou, Markem, Natálkou a ostatními herci. Z výsledku mám vážně radost,“ uvedl Pařík.

Nová česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase se do českých kin chystá 17. září, přesně půl roku po první plánované březnové premiéře zrušené kvůli koronavirovému nouzovému stavu. „Chtěli jsme natočit pohádku, která se bude opírat o staré tradiční české pohádky, ale zároveň bude v něčem jiná, originální. Proto v Princezně zakleté v čase diváci uvidí i prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, nicméně prioritou pro nás zůstal kvalitní a napínavý příběh,“ dodal režisér a spoluautor scénáře Petr Kubík.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám