Hlavní obsah
Článek

Moderátor Marek Eben (66) patří k dlouholetým spolupracovníkům karlovarského filmového festivalu. Uvádí české i zahraniční laureáty cen a také provází zahajovacím a závěrečným ceremoniálem. Letos se bohužel nic z toho konat nebude, jak dnes oznámili organizátoři, kteří byli nuceni kvůli koronaviru festival přesunout na příští rok.

Začátek prázdnin je dobou, kdy se do Karlových Varů sjíždějí významné tváře české i zahraniční kinematografie. Ať už z řad tvůrců, režisérů, scenáristů či kameramanů, nebo z divácky atraktivnější kategorie, té herecké. K těm nejslavnějším, které MFF KV navštívily, bezesporu patří hollywoodské stálice Sharon Stone (66) a Robert Redford. „To byly zrovna dvě osobnosti, které se jedna druhé moc nepodobaly,“ zavzpomínal Eben.

„Sharon byla klasická hollywoodská hvězda se vším, co k tomu patří. Dostat se k ní, abychom se mohli aspoň domluvit na tom, jak bude vypadat úvod jejího filmu, bylo skoro nemožné,“ říká moderátor a pokračuje: „Kdežto Robert Redford byl milý intelektuál s velkým rozhledem o umění a sympaťák na první pohled. Celý jeden večer jsme se spolu bavili o silnici č. 50, která vede přes Nevadu a Utah. My jsme ji totiž rok před tím s Markétou (manželkou Markétou Fišerovou - pozn.) projeli, a jak se ukázalo, Robert zná každou zastávku na té silnici, každou pumpu a je v souvislosti s touto oblastí velký patriot.“

Během svého působení ve festivalovém týmu se Eben setkal s desítkami dalších slavných zahraničních herců a hereček. Jen namátkou Vary navštívili Jude Law, Robert De Niro, Michael Douglas, Renée Zellweger, John Malkovich, Antonio Banderas, Judi Dench, Helen Mirren, Susan Sarandon, John Travolta, Mel Gibson, Richard Gere, Harvey Keitel, Uma Thurman či Julianne Moore.

Konání 55. ročníku MFF KV bylo přesunuto na příští rok, konkrétně na 2. - 10. červenec 2021.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám