Hlavní obsah
Článek

Stalo se tradicí, že Česká televize během Vánoc v premiéře uvádí několik pohádek. Tou nejočekávanější je vždy ta štědrovečerní. Letos šlo o pohádkový příběh Princezna a půl království režiséra Karla Janáka.

Zatímco v minulých letech diváci na sociálních sítích hojně kritizovali, letos veskrze chválí. Zabodovali u nich hlavně Marek Eben (66) v roli mistra etikety na královském dvoře a rytíře Valeriána a Jakub Prachař (40) jako egoistický a zbabělý král Egon. Ten byl v ději mnohem výraznější, role mu sedla jako ulitá.

„Skvělý pan Eben“. „Vtipná pohádka“. „Nasmáli jsme se“. „Inteligentní humor“. „Prachař skvělý“. To jsou ukázky z komentářů, které se v různých variacích na Facebooku objevují nejčastěji. (Zatím) hrstka nespokojených diváků pak kritizovala např. kostýmy nebo výběr hlavních hrdinů, tedy princezny Evy Josefíkové (34) a chrabrého sedláka Honzy Matouše Rumla. (38)

Pro Ebena šlo o televizní roli po dlouhých letech. „Zaprvé se mi líbilo, že je to taková klasická pohádka, protože nemám moc rád ty moderní. Jinak je to docela hezky napsané a má postava se mi velmi líbí,“ uvedl Eben, jehož diváci vídají na obrazovkách především jako moderátora, např. pořadu StarDance. Fanouškům jistě neuniklo, že tvůrci pohádky vedle Ebena a Rumla, letošního účastníka taneční show, sáhli také po Pavle Tomicové (61), která parket opanovala loni.

Princezna a půl království se stala nejsledovanějším pořadem vysílání na Štědrý den, zhlédlo ji téměř 2,5 milionu diváků (15+).

Líbila se vám pohádka Princezna a půl království?
Ano
71,8 %
Ne
11,7 %
Neviděl/a jsem ji
16,5 %
Celkem hlasovalo 79947 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám