Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sice jde o osmou řadu, ale od prvního uvedení StarDance na obrazovky letos uplynulo deset let. Taneční páry se s každou novou sérií mění, jeden ale zůstává. Moderátoři Tereza Kostková (47) a Marek Eben (66) jsou se soutěží spojení od začátku a na svém postu tak letos slaví kulatiny.

Změnila se podle nich soutěž během uplynulé dekády? „Myslím, že kromě Terezky jsme všichni přibrali. StarDance ztloustla o dva díly, takže narostla o dva týdny a přibrala dva další taneční páry,“ říká Eben s tím, že možná důležitější je to, co se nezměnilo. „Chuť všech zúčastněných na tomhle pořadu pracovat a dobré klima. Na to dost věřím, a myslím, že když se mají ti, kdo pořad připravují, rádi, proleze to i skrz obrazovku.“

„To, že jsem se potkal s tímhle pořadem, považuji za velké štěstí. Ono není moc těch velkých, zábavných show, do kterých bych se zrovna já hodil, ale se StarDance jsme si tak nějak hezky sedli. Krásných deset let a vlastně žádné velké personální změny v tom tvůrčím týmu, to taky o něčem vypovídá,“ míní moderátor, pro kterého je prý desáté výročí milým překvapením. Po první řadě by takovou trvanlivost a divácký zájem nehádal.

„Po prvním dílu jsem si myslel, že by mohly být tak maximálně tři, ale že bude osm řad, na to bych si nevsadil. Ale za to můžou diváci, jim vděčíme za přízeň i za to, že po deseti letech můžeme tenhle pořad ještě pořád točit,“ říká Eben a Kostková souhlasí. „Nikdy mě při vysílání první řady nenapadlo, že bude nějaká další. Nepočítala jsem s tím, a vždy jsem byla jen mile překvapena, že je o StarDance opět zájem.“

Za tím Tereza vidí kouzlo živého vysílání ‚tady a teď‘, dřinu a snahu, kterou do něj soutěžící vkládají, a jejich odvahu. „A pak samozřejmě samotná dechberoucí záležitost, jako je koordinovaný pohyb těl – tanec,“ dodává Kostková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám