Hlavní obsah
Článek

Nadměrné pití a strach o holý život dohnaly výtvarníka Marka Brodského (64), syna slavného herce Vlastimil Brodského (†81), do protialkoholní léčebny! Muž, kterého si diváci pamatují coby praktikanta Hlaváčka z komedie Rozpuštěný a vypuštěný nebo jako Radima Berku v seriálu Křeček v noční košili, přiznal, že se až do konce života už nikdy nesmí napít. „Za svůj život jsem už pár rybníků vyžbrundal,“ prozradil upřímně Marek.

„Trpěl jsem depresemi, bral na ně prášky, ale v kombinaci s alkoholem antidepresiva neúčinkují, takže se můj stav postupně natolik zhoršil, až začal ničit i mou fyzickou stránku. Poslední dva měsíce už jsem kalil tak strašně, že u mě propukly třasy, neustále jsem se potil, takže jsem si vždycky druhý den musel dát ještě před polednem panáka na srovnání,“ uvedl v rozhovoru pro magazín Pátek Lidových novin.

Vylekal se a raději navštívil psycholožku. „Vymyslela mi čtrnáctidenní detox a pak pár týdnů na resocializačním a psychoterapeutickém oddělení. Těch šest týdnů v léčebně jsem byl úplně nadšený,“ dušuje se Brodský, který přiznává, že spouštěcím mechanismem jeho pití byly mindráky z dětství. „Celý život jsem bojoval se svým posraným příjmením,“ svěřil se.

Z léčebny se vrátil teprve před pár dny. Zdaleka prý ale není vyléčený. „Tak to je – já už vždycky mohu být buď alkoholik, nebo abstinující alkoholik,“ uznává třikrát rozvedený umělec. „Vždy jsem byl trémista a nervák, pití mi pomáhalo v práci i při pouhé konverzaci s kamarády,“ dodal snad navždy abstinující Marek Brodský, který se po návratu z léčebny už objevil i na veřejnosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám