Hlavní obsah
Článek

Život zpěvačky Marcely Březinové (63) se převrátil během sekundy vzhůru nohama. Její manžel, režisér a hudební skladatel Zdeněk Švarc (†57) byl totiž v dnešních ranních hodinách nalezen oběšený. A podle všech zatím dostupných informací šlo o sebevraždu. "Šťastnějšího člověka jsem dlouho neviděl. Nechápu to," řekl Super.cz šokovaný herec Miroslav Donutil.

Jak uvádí Blesk.cz, který zprávu přinesl jako první, Švarc byl prý již tři dny nezvěstný. Dnes ráno ho pak policisté měli nalézt na oprátce v lesíku v Praze 6. „Na místo jsme vyjeli na základě oznámení. Šlo o sebevraždu oběšením,“ potvrdil serveru policejní mluvčí Tomáš Hulan.

"Hovořil jsem s Marcelou zrovna v době, kdy si přebírala po manželovi věci na policejní služebně v Bartolomějské ulici. Mluvila bezvarvě, byl to pro ni šok. Tvrdila mi, že manžel byl poslední dobou podrážděný, ale v práci měl našlápnuto a tak naprosto nechápe, proč si vzal život," uvedl pro Super.cz Martin France, který byl kvůli koncertu Vánoce na Housce, kde měla šestého srpna Březinová vystupovat, se zpěvačkou v pravidelném kontaktu. "Jsou s ní dcera Vanda, kterou měla se Zdeňkem, a syn Honza z předchozího vztahu," uvedl France s tím, že Březinovou v nejbližších chvílích čeká oznámení smrti manžela jeho matce.

"Nerozumím tomu. Už někdo potvrdil, že šlo skutečně o sebevraždu? Ve středu jsem se Zdeňkem mluvil a hrozně moc se těšil na film, který jsme spolu měli točit od konce srpna. Šlo paradoxně o veselohru. Byl opravdu šťastný. Nejde mi na rozum, že by si sám sáhl na život," uvedl Miroslav Donutil.

Podle rodinných známých manželství zpěvačky a režiséra, který měl pod palcem první dvě řady seriálu Rodinná pouta a také některé díly 3+1 s Miroslavem Donutilem, procházelo minimálně rok krizí.

"O tom nic nevím. Je však pravda, že Marcela byla nedávno na charitativním koncertu Kdo má rád na Martinském Mlýně sama a na zájezd do Itálie, který nabízíme účinkujícím na Housce, chtěla jet s kamarádkou," dodal France.

Reklama

Další články

Načítám